Vad du behöver för att delta:

För att delta behöver du tillgång till en dator, surfplatta eller smartphone med internetanslutning samt inbyggd kamera, högtalare och mikrofon. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att använda ett headset eller hörlurar med mikrofon om du har tillgång till det. Om möjligt, se till att du sitter i en lugn miljö där du kan fokusera.

Under kursen kommer du att vara synlig och hörbar genom video och förväntas delta aktivt, precis som i en vanlig fysisk kurs.

Kom ihåg att logga in med den e-postadress som du är registrerad för kursen.

För den bästa och enklaste upplevelsen med Zoom, rekommenderar vi att du laddar ner Zoom-appen till din dator, surfplatta eller smartphone.

Anslut till Zoom:

När du klickar på länken ansluts du till Zoom. Vi rekommenderar att du laddar ner Zoom-appen. Testa att din mikrofon, högtalare och kamera fungerar innan vi börjar.

Via datorn – Klicka på länken du har fått – klicka på ”Join with Computer Audio”. Skriv in Meeting ID och Lösen. Alternativt gå in via Join Meeting – Zoom och meeting ID och lösen.

Registrering: Inför våra kurser på distans ska du registrera dig via Zoom. Klicka på “Register” och fyll i ditt förnamn, efternamn samt den e-post du har fått deltagarinformationsmejlet till.

Öppna deltagarinformationsmejlet från oss, klicka på en blå ruta där det står “Join meeting”. Klicka ”Join with Computer Audio” när den rutan kommer upp.

Via smartphone eller läsplatta – Välj ”Call using Internet audio”. Skriv in Meeting ID och Lösen. För den enklaste och bästa upplevelsen i Zoom kan du hämta Zoom-appen där du hämtar appar.

Om du får problem med tekniken:

  • Gå ut ur Zoom och kom tillbaka igen
  • Starta om datorn
  • Testa ljudet när du kommer in till Zoom (finns vid ”mute”-knappen – klicka på pilen)
  • Stäng ner öppna program – det kan göra Zoom långsamt om du har för mycket igång samtidigt
  • Ladda ner Zoom-appen för fler funktioner
  • Koppla in ett headset för bättre ljud

Här är våra rekommendationer för en bra deltagarupplevelse:

  • Se till att undvika bakgrundsljud för att säkerställa tydlighet under mötet
  • Stäng av mikrofonen när du inte talar för att minska risken för oavsiktliga störningar
  • Om du upplever att din internetanslutning är långsam eller att ljudet hackar, överväg att stänga av din video för att förbättra kvaliteten på ljudet
  • Placera din kamera så att ljuset i rummet inte stör din synlighet, vilket gör det lättare för andra att se och höra dig på bästa möjliga sätt

För frågor vänligen kontakta oss på:

E-post: kundtjanst@integrationsforum.se
Tel: 08-502 351 94